Get Adobe Flash player
Címlap Vasútvonalak és vasúti területek

 

Vasútvonalak ortofotó-térképezése és kataszteri felmérése

 

A vonalas létesítmények, a vasúthálózat és a hozzá tartozó műtárgyak, épületek, gazdálkodási terület részletes, naprakész ortofotó-felmérése a gazdálkodási terület kataszteri és környezetinformatikai rendszerének aktualizálását, kiépítését segíti elő. Egységes térképi rendszerben jelenítjük meg a légifelvétel-térképeket, vektorgrafikus alaprajzokat és helyszíni mérésekből származó adatokat. Az aktuális, nagyfelbontású ortofotó-térképek geometriai értelemben is pontos, szabatos térképek, amelyeken olyan részletek is kiértékelhetőek, amelyek ellenőrzésére egy pusztán vektorgrafikus adatbázis nem ad lehetőséget. A légi felmérés után lehetőség nyílik arra, hogy részletes digitális térinformatikai adatbázist készítsünk a területen gazdálkodó szervezet számára, az általa közölt igények és tematika alapján.

 

 

A Vasúttörténeti Park részlete az Interspect egyik nagyfelbontású légifelvétel-térképéről

 

A digitális állományokat nem csak a gazdálkodók, a vezetőség, de a környezetmérnökök, a beruházások tervezői (hatástanulmányok) és a terület népszerűsítői (marketing) is felhasználják. A környezetinformatikai rendszer, az analitikai és egyéb környezetvédelmi mérések térbeli adatbázisaként funkcionál, amelyből gyorsan és egyszerűen lekérdezhetőek komplex adatok, számítások.

 

 

1. ábra:  Vasútvonal és kiszolgáló létesítményeinek, gazdálkodási területének ortofotó-térkép részlete  (2011., INTERSPECT IS 4 digitális mérőkamera, Interspect Kft.)

 

 

2. ábra:  Az első mellékletben kiemelt terület a különböző besorolású vágányokat és a váltókat regisztráló vektorgrafikus fedvénnyel (2011., Interspect Kft.)

 

 

3. ábra:  A terület osztályozással (fémpor és olaj szennyezést lokalizáló) kiértékelt raszteres és vektorgrafikus fedvényei. (2011., Interspect Kft.)

 

 

 

4. ábra:  A vasút területére vonatkozó kataszter területhasználati és környezetmérnöki (zaj- és rezgésvédelmi, biztonsági és vegyvédelmi szabályozásnak megfelelően előállított) vektorgrafikus fedvényei. 

(2011., Interspect Kft.)

 

 

 

 

 

Ajánlatunk a következő feladatok elvégzésére vonatkozik:

 

 

Térinformatikai rendszerbe illesztett légifelvétel-térkép (ortofotó-mozaik) készítése:

        o A lehatárolt terület(ek) légifényképezése merevszárnyú, GPS technológiával navigált repülőgépről

        o A ortofotó-mozaik elkészítése a légifelvételekből az Egységes Országos Vetületben (ortorektifikálás, terepi geodéziai mérések és domborzatmodell segítségével)

 

 

Kiértékelés: növénykataszter, épületállomány, élőhely, vízkár és egyéb felmérések, kiértékelési feladatok elvégzése tematikus térképen és szakvéleményben rögzítve

További, nem függőleges tengelyű légifelvételek, látványképek készítése

Online térinformatikai rendszer készítése

A felbontás 1 – 100 cm / pixel terepi felbontás között tetszés szerint megválasztható. Ebben a tájékoztató célú, ortofotó mintákat tartalmazó oldalunk nyújt segítséget.