Get Adobe Flash player
Címlap Térinformatika

 Interspect Térinformatikai Rendszer

 
 
  Az Interspect Kft. által fejlesztett online térinformatikai rendszer web-es felületen biztosítja az asztali GIS szoftverek használata során megszokott térbeli elemzési lehetőségeket. A döntéshozatal támogatására cégünk széles skálán (mind felbontást, mind tematikát illetően) kínál ortofotó-térképeket és vektorgrafikus kiértékelési fedvényeket, melyek teljes mértékben integrálhatóak a rendszerbe, így az alapadatok bármikor, az adott célok függvényében módosíthatóak és bővíthetőek. 
A vektorgrafikus adatokat igény szerint, megfelelő attribútumokkal állítjuk elő, vagy illesztjük be az önkormányzat számára elérhető adatforrásból. Rendszerünk üzembe helyezése nem igényel szoftvertelepítést, mivel online felületen működik, így gyakorlatilag korlátlan azoknak a számítógépeknek a száma, amelyeken elérhető az önkormányzati térképrendszer. Ennek köszönhetően a tartalmazott adatok helytől és munkakörnyezettől függetlenül könnyen elérhetőek lesznek bárhol. Lehetőség van a belső térképi és adatbázis információk belső hálózati kezelésére, amikor az ezen a felhasználói szinten tárolt adatok a külvilág felé nem elérhetőek, de a jogosultságok osztályonként is kioszthatóak. Ilyen esetekben az adatok elérése és tárolása fizikailag is elválik a lakosság felé az interneten publikált alrendszertől.Tekintse meg mintánkat.
 
 
Milyen segítséget nyújt az Online Térinformatikai Rendszer az önkormányzat és a lakosság számára:
 
      - Lakossági tájékoztatást egy térképes weboldal biztosításával,
      - Döntéstámogatást nyújt a bizottságok részére a kapcsolódó adatok térbeli összefüggéseinek megismertetése által,
      - Segíti az építéshatósági munkát az irodában és  a helyszínen egyaránt. Összevethető formában jeleníti meg szabályozási és rendezési terveket és az alaptérképeket. Elősegíti az adóügyek intézését megfelelő alaptérképek biztosításával. Segíti az önkormányzati vagyongazdálkodást a vagyonkataszter vezetésével.
      -  Igény szerint megjeleníti a közműhálózatot és a speciális objektumokat, amelyek adattáblái és fotódokumentációs anyagai is becsatolhatóak. 
      - Elősegíti a környezetvédelmi ügyek intézését a környezetvédelmi adatok nyilvánosságának biztosításával, térbeli lekérdezésekkel és térképalappal támogatva a dokumentációk elkészítését.
      - Megalapozza a közterület és zöldfelület-gazdálkodási tevékenységet
      - Megteremti az önkormányzati hatáskörbe tartozó temetők kataszteri, nyilvántartási rendszerét, elősegíti az útkezelési feladatok  végrehajtását, segíti az útállapot áttekinthetőségét.
      - Térképrendszerbe foglalja, átláthatóvá teszi a település turisztikai látványosságait, műemlékeit, marketing lehetőségeket kínál.
      - Azonnal nyomtatható térképeket, és térképes adattáblát szolgáltat a lekérdezett információkból.
      - Idősor és változás összehasonlító modulokkal segíti a térbeli elemzéseket.
      - Független térképrendszert és saját tulajdonú térkép fedvényeket ad az önkormányzat kezébe, amelyek publikálását, felhasználását nem korlátozza külső szervezet. Ugyanakkor alkalmas az időkorlátos és egyéb állami alapadatok beolvasására és publikálására is, külön licenszek alapján kezeli az adatok felhasználási szintjeit.
      - Egyéni kialakítást és külalakot kérhet a megrendelő, bevett szokás a bizottságok és osztályok számára egyedi felületek kialakítása, belső hálózati és elkülönülő lakossági tájékoztató térképrendszerekkel.
 
 
 
  Az alapvető mérési és lekérdezési funkciók mellett magasabb szintű interaktív szerkesztési és elemzési lehetőségeket kínálunk, ezzel gyorsítva a munkafolyamatot és hatékonyabbá téve a tájékoztatást. Az alapfunkciók mellett a haladó összehasonlító eszköztárral felszerelt rendszerünket azon szervezetek számára ajánljuk, akik számára lényeges tényező a térbeli változás minősége, mennyisége és időbelisége. Az ilyen elemzések támogatására a méltán népszerű swipe funkció mellett egy osztott ablakos megjelenítőt is kínálunk. A rendelkezésre álló adatok függvényében, akár nagy időintervallumot felölelő összehasonlító elemzések is végezhetőek egy adott területen, de fontos információkhoz juthatunk az azonos időpontban, de eltérő spektrális tartományban (pl. látható fény - infravörös) készült felvételek összehasonlításával is. 
 
 
 
  Rendszerünk magasabb szintű, online szerkesztést is biztosító verziója elegáns megoldást jelent a közösségi adatgyűjtés terén. A pont alapú bejelentések támogatása mellett, böngészőben szerkeszthető poligon rétegekkel segítjük elő a problémás vagy érdekes területek precíz lehatárolását, így egyszerűsítve és gyorsítva az érdekelt szervezetek, hatóságok munkáját. Az online szerkesztés hatékony megoldást jelent a sok embert és erőforrást igénylő munkafolyamatok során is. Rendszerünk használatával elkerülhető az időigényes és hibákat eredményező folytonos adatcsere, valamint földrajzi helytől függetlenül válik lehetővé az adatok szerkesztése, amit a hozzéférési jogosultságok függvényében, egyszerre többen is végezhetnek ugyanazon állományon. A válozásokat dinamikusan kezeli a rendszer, így a böngésző frissítése után mindenki számára azonnal láthatóak. 
 
 
Cégcsoportunk települési térinformatikai rendszerek kiépítését, környezetinformatikai adatbázisok elkészítését végzi, teljeskörű szolgáltatást vállal.
 
A távérzékelt, légi térképezés során nyert és terepen mért naprakész adatokból, valamint a rendelkezésre álló archív térképekből különböző időtávot átfogó, tematikus informatikai rendszereket készítünk.
 

 

A változások elemzésének megkönnyítésére érdekében idősor összehasonlító modulokat integráltuk.