Get Adobe Flash player
Címlap Fotogrammetria és kiértékelés Légifelvételek feldolgozása

 

Légifelvételek feldolgozása
 
Vállaljuk saját és mások által készített, archívumokból beszerzett légifelvételek feldolgozását. A felvételek georeferálása történhet terepen gyűjtött nagypontosságú kapcsolópontok segítségével, vagy referencia térkép alapján. Archív képpárokból, korabeli térképek és ma is fellelhető objektumokon mért terepi kapcsolópontok segítségével háromdimenziós terepmodellt, nagypontosságú ortofotókat készítünk. Elvégezzük a különböző időpontban készített légifelvételek közös térképi vetületbe transzformálását, szinkronizálását. A valósszínes (rgb) és különböző spektrumú légifelvételek tematikus térképi kiértékelését, adatbázisok, szakvélemény készítését.
 
Háromdimenziós képfeldolgozás:
3D
A háromdimenziós légifelvétel kiértékelés részletes települési és erdőgazdasági adatgyűjtést tesz lehetővé. A fent látható mintát anaglif szemüveggel lehet megtekinteni, de az eljárás során váltottképes (aktív LCD kijelzős) sztereoszkóp szemüveget alkalmazunk.

A távérzékeléssel nyert állományok kiértékelése a vizsgálat tárgya szerint, számos szempont figyelembevételével elvégezhető. Ezekről bővebben itt lehet olvasni.