Fotogrammetriai munkálatok
Get Adobe Flash player
Címlap Fotogrammetria és kiértékelés Fotogrammetriai munkálatok

 

Fotogrammetriai munkálatok
 
Légi fotogrammetria
 
 Települések, telephelyek, ingatlanok, szennyvíztisztító telepek, farmok és szabadidőparkok 5 - 40 cm terepi pontosságú feltérképezését vállaljuk, ortorektifikált légifelvétel sorok segítségével. Az ortofotó-térképeink alapját jelentő nagypontosságú felvételeket, a feladatra speciálisan átalakított repülőgépekkel és mérőkamera-rendszerrel készültjük. A felvételek georeferálása érdekében geodétáink (1-2 cm terepi pontosságú) referencia pontokat vesznek fel a helyszínen. Digitális terepmodell felhasználásával készülnek el egyedülállóan nagyfelbontású ortofotó-térképeink.
 
 
 
Épületek, műtárgyak és egyéb objektumok fotogrammetriai rögzítése
 Műemlék épületek homlokzatának, teljes épületkomplexumok 3D felvételezését végezzük helyszíni felmérés és pontfelvétel alapján. Kisebb tárgyak 3D ábrázolását, és belső terek fotogrammetriai rögzítését is vállaljuk, akár interaktív honlap formájában történő megjelenítéssel.
 
    
 
Homlokzat
Műemlék épületek homlokzati elemeinek háromdimenziós modellezése, új építésű irodák, szállodák és lakóházak anaglif ábrázolása
 
Látványtervek, virtuális séták
 Az előbbiekhez képest már csak egy lépés, hogy a légifelvételezéssel rögzített területen várható beruházást látványterven jelenítsük meg, vagy a létező objektumokat, látképeket háromdimenziós interaktív térben rögzítsük, amelyben vizuális sétát tehet a honlap látogatója. Teljes települések, de strandfürdők, élményparkok interaktív honlapját is elkészítjük. Virtuálisan kalandozhatunk a szállodák, konferenciatermek, múzeumok és galériák belső tereiben.
 Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a fotogrammetriai felmérés elsősorban közigazgatási, tudományos és térképészeti célokat szolgál. A rögzített épületelemek, tájak és felületek archiválva jól dokumentálják jelenünket, amely egyszer történelem lesz.