Get Adobe Flash player
Címlap Erdőgazdálkodás

Erdőgazdasági alkalmazások

 

Háromdimenziós felméréseka  levegőből

 

 

A légi fotogrammetria lehetőséget nyújt a munkaterület aktuális háromdimenziós felületmodelljének előállítására.

 

 

Erdészeti légi fotogrammetria

 Erdőgazdasági, valamint  természetvédelmi területek, tájvédelmi körzetek nagyfelbontású légifelvétel-térképeit készítjük. Ezek a digitális térinformatikai állományok elősegítik a faállomány mennyiségi és minőségi meghatározását, felmérését, térbeli képet adnak a gazdálkodási területről. Automatizált osztályozási módszerekkel, és interpretációs úton is kiértékelhetőek. A korábbi 50 - 30 cm terepi felbontású ortofotó-térképekhez képest számtalan új, korábban nem, vagy csak nagyon nehezen és pontatlanul detektálható jelenséget, elterjedési területet tesznek észlelhetővé és feltérképezhetővé.
  A különböző területi problémák, változások és fajok észlelésére szívesen dolgozunk ki egyedi metódust. Minden kutatási és gazdálkodási terület korábban nem kielégíthető adatigénye izgalmas kihívás a számunkra.

 

Az új, nagyfelbontású technológiával teljesen új távlatok nyílnak az erdészeti távérzékelés előtt

 

Fajmeghatározás a levegőből?  Az állomány felmérésének távérzékelési megoldása szolgáltatja leggyorsabban és legpontosabban a tematikus erdőgazdasági térképeket. A fajok elterjedésének, és az újulat, valamint az ültetett vagy kitermelt állomány feltérképezése, ellenőrzése természetesen nem mellőzheti a szakemberek által végzett terepi munkálatokat. A helyszíni vizsgálatok eredményeit terjeszti ki térben, pontosítja azt és azonnal feltárja az esetleges vizsgálati hibákat.
 


  A műtárgyak, útvonalak, tájképi értékek és tereprendezés állapota is jól dokumentálható valósszínes és közeli infravörös légifelvétel-térképeken.

 

 

 

Vegetációs és lombmentes időszakban  A légifelvétel-térképek mást nyújtanak lombos, és lombmentes időszakban. A faállomány mennyiségi felmérését a vegetációs időszakon kívül célszerű elvégezni, míg a fajok feltérképezését, a növénybetegségek és az invazív növényzet feltérképezését lombos felvételeken lehet könnyen elvégezni.
 

 

Növénybetegségek terjedésének feltérképezése, a beavatkozás megtervezéséhez

 

Nagyfelbontású, EOV koordinátarendszerbe transzformált légifelvétel-térképeink elősegítik a térbeli flóratérképezést, az invazív, tájidegen növényfajok által fertőzött területek detektálását, térbeli lehatárolását, a precíziós műveletek megtervezését.