Get Adobe Flash player
Címlap Cégünk és eszközparkunk Stúdió

 

Az INTERSPECT szenzorcsalád
 
Fejlesztő csoportunk 2006-óta négy digitális mérőkamera rendszert dolgozott ki. Az első rendszer 2008-ban készült el az Interspect laboratóriumában, amelyet hamarosan két újabb, középformátumú légifelvétel-térképezésre alkalmazott mérőkamera követett. A körültekintő szenzorválasztás, és a legtisztább, IS4----400 ---.jpgéles rajzolatú, síkra korrigált lencserendszerek kiválasztása, valamint a nagyteljesítményű IS2 másolata400--m.jpgkiolvasási rendszer és a szoftverfejlesztés eredményeként a folyamatosan bővülő spektrális átfogás és a radikálisan növekvő felbontás nem járt a csatornák dinamikai mutatóinak csökkenésével. Az alapító csoportvezetők folyamatosan újító szemlélete, valamint a tökéletes képminőség és üzembiztonság iránti vágy teszi lehetővé, hogy cégünk időről időre a legkiemelkedőbb képminőséget produkáló légi mérőkamerákat mutatja be. Folyamatosan lépést tartunk a kor elvárásaival a különleges igényekre koncentrálva, mindamellett a szokásosnak tekinthető térképészeti és távérzékelési feladatok költséghatékony elvégzését is szem előtt tartjuk.
Mivel cégcsoportunk nem csupán műszaki fejlesztéseket végez, de mind a fotogrammetriai, térinformatikai, mind pedig a távérzékelési szféra jelentős szolgáltatója, szenzoraink folyamatos továbbfejlesztésében gyakorlati tapasztalataink irányadók. Minél többféle földfelszíni objektumcsoport, jelenség pontos és biztonságos, költséghatékony felderítését szeretnénk megvalósítani, és az eljárást széles körben elérhetővé tenni. A cél érdekében a műszaki eredményeken túl módszertani útmutatók kidolgozásában, és az oktatásban is részt veszünk. A kapcsolódó tudományterületeket kutató egyetemekkel, intézetekkel szoros kapcsolatot alakítottunk ki. Repülőgépeink, terepi programjaink távérzékelési, környezetvédelmi nyári iskolák számára is elérhetőek.
Jelenleg a négy és nyolccsatornás kivitelben rendelkezésre álló, változtatható spektrumú Interspect IS4 rendszerünkkel dolgozunk. Miközben multispektrális rendszerünk tesztelése a végéhez közeledik, egy keskeny spektrális sávszélességű sokcsatornás (hiperspektrális) kamerarendszer tervén dolgozunk.
 
 
 
 
 
 
Az Interspect az oktatásban
 

Előadásaink szabadon látogathatóak, kiértékelési alapkutatási programjainkban, közhasznú környezetvédelmi felméréseinken szívesen látjuk a szakmai érdeklődésű hallgatókat, doktoranduszokat, kutatókat. A légifelvétel kiértékelési, vegetációtérképezési kurzusokra egész évben lehet jelentkezni.