Get Adobe Flash player
Címlap Cégünk és eszközparkunk Céginformációk

 

 
  Az Interspect Kft. légi távérzékeléssel, fotogrammetriával, természetvédelemmel, és audiovizuális tevékenységgel foglalkozik.
 
 
 
A társaság neve:                       Interspect Korlátolt Felelősségű Társaság                 Cégjegyzékszám: 13-09-133715       
A társaság angol neve:              Interspect Ltd.                                                         Adószám:             11690571-2-13       
A társaság rövidítése:                Interspect Kft.                                                         Közösségi adószám: HU 11690571
Bejegyzés dátuma:                   2009. december 10.                                                  Statisztikai számjel:  11690571 2651 113 13
Honlapja:                                 www.interspect.hu, www.interspect.net
Elektronikus levelezési címe:      Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Levelezési címe:                       2314 Halásztelek, II. Rákóczi Ferenc út 42.
Telefonszáma:                           06 70 615 7223
 
 
 
 Az Interspect Csoport azért jött létre, hogy minden irányzattól és környezetértékelési divattól függetlenül földmegfigyelési és felszínborítási adatokat szolgáltasson a természetvédelem, az ökológusok és a környezeti állapotot értékelő szervezetek számára. Így cégünk elsősorban környezetvédelmi, településrendezési, műszaki és tájökológiai feladatokhoz gyűjt objektív információkat.
 Nem csupán légifelvételek, légifelvétel-térképek, ortofotók készítésével, de a nagyfelbontású légifelvétel-térképezéshez szükséges kamerarendszerek építésével, műszaki kutatás-fejlesztéssel, fotogrammetriai berendezések készítésével, összehangolásával, kalibrálásával foglalkozunk.
 Speciális, saját fejlesztésű, a hagyományosnál tízszer nagyobb felbontású légifényképezési eljárásunk jól kiegészíti a klasszikus légifelvételezést végző cégek kínálatát. Hiánypótlónak minősül, mert a klasszikus mérőkamerák felbontása korlátozott, mivel kiolvasási sebességük nem támogat nagysebességű felvételezést, így nem teszi lehetővé a szükséges átfedéseket, az érzékenységük pedig nem támogatja a képvándorlásmentes nagyfelbontású gyorsfényklépezést. A javuló minőségű, elérhető valósszínes és közeli infravörös műholdfelvételek fekete-fehér felbontása megközelíti a 30 cm/pixelt, színes és infravörös csatornáik terepi felbontása a másfél métert. A gyakorlatban a légifényképekből készülő legnagyobb részletességű légifotó-térképek terepi felbontása alig haladja meg az 5 centimétert. Technológiánk legnagyobb előnye a 0,5 - 100 cm terepi felbontásban, a kiemelkedő képminőségben, a gyors feladat végrehajtásban és a megrendelő igényeire szabott felvételezés tervezésben rejlik. Sűrű kameratengelyű, nagypontosságú, kis közeghatású eljárásunkat 2008-ban tökéletesítettük, és a 14. Európai Energia és Környezet Konferencián mutattuk be először. Gyakorlati jelentősége azóta rengetegszer beigazolódott. Új távlatokat nyitott a tudományos és térképészeti célú légi-fényképezésben és kiértékelésben. Azóta a negyedik -saját kutatási programunk során összeállított - kamerarendszerünket állítottuk szolgálatba 2011 májusában. Fejlődő berendezéseinkkel egyre nagyobb felszín részletek gazdaságos feltérképezésére nyílik lehetőség M=1:100 - M=1:12.000 nyomtatási méretarányban.
 Örömünkre szolgál, hogy a centiméteres terepi felbontás‐tartományt elsőként mi, egy magyar cég kutatócsoportja értük el és tehetjük elérhetővé megrendelőink számára. Ez áttörést jelent a légifelvétel‐térképezésben és kiértékelésben. A megnövekedett kinyerhető információtartalomnak számos ágazat veszi hasznát. Multispektrális ortofotó-térképeink nem csupán a beépítések nyomon követésére, az illegális építkezések, hulladéklerakók felderítésére, a növényzet változásainak felmérésére adnak lehetőséget, de a veszélyeztetett fajok élőhelyének feltérképezésén és a belvíztérképezésen keresztül számos egyéb tudományos célú vizsgálat esetében alkalmazzák őket. Nagyfelbontású multispektrális eljárásunkat immár a 498 csatornás hiperspektrális eljárással szimultán is tudjuk alkalmazni. A háromdimenziós felületmodell kinyerése is megszokott alkalmazási terület. A műszaki és közigazgatási felhasználáson túl marketing célokra is alkalmasak nagyfelbontású légifelvétel térképeink és látványképeink (internet,óriásplakátok, hirdetések, kiadványok, stb.).
 
   
 
 
 Az átgondolt közigazgatási, állami, települési, és gazdasági döntéshozatal elengedhetetlen kelléke a naprakész térbeli áttekintő-térkép, legyen az legalább egy valósszínes légifelvétel-mozaik,vagy akár többrétegű digitális tematikus kiértékelési térképek összessége. Teljes körű térinformatikai szolgáltatást kínálunk, a felvételezéstől a különféle elemzésekből származó, és a más forrásból rendelkezésre álló tematikus térképi rétegek digitalizálásától, georeferálásától,  szinkronizálásáig. A különböző környezetvédelmi monitoring tevékenységek összehangolása, felügyelete és térbeli megjelenítése (digitális kockázati és környezetállapot felmérési adatbázis) is alapvető feladataink közé tartozik.
 
Reklámfilmeket, utcai hirdetőtáblák képeit, brosúrák, kiadványok, könyvek képanyagát, látványtervek alapképeit is elkészítjük, alapos tervezéssel, a megrendelő igényeinek legaprólékosabb figyelembevétele alapján.
 
 
 
  
Cégünk közhasznú környezetvédelmi programok résztvevője és szervezője:
 
 
  
 
 
 
 
 
Az Interspect vezetői
 
 
 
BG.jpg
 
 
        ügyvezető igazgató, mérnök távérzékelési operátor, igazságügyi szakértő
Feladatkör:   Alapkutatás, Légifényképezés (tervezés - végrehajtás), térinformatika, tudományos kiértékelés
Előző munkahelyek: Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet Távérzékelési osztály 2007 - 2009
ARGOS távérzékelési Kft.,Telecopter Kft., Földmérési és Távérzékelési Intézet
(Légifényképezés, térinformatika, légifelvétel interpretáció, kiértékelési térképek készítése)
Csepel-sziget stúdió 2005 - 2007 (fényképész, környezeti állapot felmérési munkák - csoportvezető)
 
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
MZs.jpg
 
 
 
 
        műszaki igazgató
Feladatkör:   Műszaki vezető, Alapkutatás, operatőr, informatikus
Előző munkahelyek: Csepel-sziget Stúdió (Operatőr)
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 
 
 
AA.jpg
Arday András
 
 
 
 
        főpilóta
Feladatkör:   Repülésszervezés, precíziós repülések irányítása
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
 
 
 
Oláh Alexandra
Szilágyi Zsófia
 
 
 
        Marketing és kommunikációs munkatárs
Feladatkör:   PR, marketing és média tevékenység irányítása
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

       grafikus
Feladatkör:   Grafikai feladatok
 
 

 

Hosszú ideig csapatunkhoz tartoztak: Eiselt Zoltán, Feldhoffer Zsófia, Kovács Gábor, Gulyás Gábor, Tolnai Márton, Bártfay Bence, Szabolcs András, Boldizsár István, Kovács Dániel

 

 

 

Betekintés az Interspect tevékenységeibe